NETHERLAND/BENELUX         

     

 

 

DR. GUSZTAV FOGARASSY, die als eerste op de wereld het woord FUSION voor dans gebruikt heeft en hiermee een nieuwe periode in de dans vanaf 1966 heeft ingeleid, begroet hierbij de BEZOEKERS uit de BENELUX van de internationale websites voor de beschermde merken FUSION DANCE®, DANCEFUSION® en de lezers van zijn nieuwsbrief*. Verdere details kunt u lezen in het Nederlandstalige uittreksel en op de Engelse pagina’s van de sites: www.dancefusion.be  www.fusiondance.be www.fusiondance.nl www.dancefusion.lu www.fusiondance.lu U moet deze niet verwarren met de sites en andere media van de vervalsers van bovenstaande beschermde merken, helpt u liever om dit soort dieven tegen te houden die ook uw cultuur in gevaar brengen.**

 

HIER, IN DEZE STATEN, worden er op grond van uitnodigingen voorstellingen, masterclasses, werkcolleges, cursussen, bijscholingen en cursussen voor docenten als onderdeel van lokale, landelijke en internationale evenementen in de volgende thema’s: MULTICULTURELE VEELZIJDIGHEID VAN DE KUNST VIA DANSVORMEN, VARIATIES EN VERWANTE BEWEGINGSVORMEN, OOK ALS MIDDEL IN DE STRIJD TEGEN HET TERRORISME.***

Dit is de kern in theorie en praktijk van de vernieuwende dans die in de periode vanaf 1966 tot aan de dag van vandaag verder ontwikkeld is door Dr. Fogarassy. De bovenstaande gedeponeerde handelsmerken FUSIONDANCE®, DANCEFUSION®, alsmede Fusion®, Fusiondancer® symboliseren de drie verenigbare opleidingen:"L'ART POUR L'ART" (Kunst omwille van de kunst)""DE STIJLSTRIJDER " en "DE STIJLMEESTER".

 

De volledige naam in het Amerikaans luidt Dr. Gusztav Ujfalusi Fogarassy. Ph.D. (sinds 1958 ook bekend onder de artiesten namen Varga en Jenő), die dansdocent en docent voor aerobicleraren is, universitair professor in de VS en reizend docent. Onder de vernieuwing van „fusion” moet niet de letterlijke „vermenging”, samensmelting of vergelijkbare zaken die de vormen verwazigen, verbrokkelen, vernietigen, waarbij er ook een gevaar voor het nationale en het internationale erfgoed bestaat, begrepen worden. Integendeel, in suggererende, symbolische betekenis van onze gedeponeerde handelsmerken moet het streven naar en kristalzuivere uitvoering van de vormelementen gezien worden, daarnaast het sneller, eenvoudiger en gevarieerder doceren en performen op grond van de vergelijking in speciale composities.

 

Behalve en naast de routines als docent, choreografieën en concertstudies kunnen er talloze dansen en hiermee verwante bewegingsvormen geleerd worden: bv. de technieken van de legendarische pionieren van de jazz, Afro-Amerikaanse en moderne dansen, alsmede ballet, karakter, ballroom (Latin, modern, etc.), hiphop/break, aerobic, creatief en andere vormen (zie de tekst en advertenties op de Engelse site). Dit alles van beginners en liefhebbers tot aan de beroepsdocenten en performers. In de dans is de Fogarassy fusion vanaf 1966 de symbolische richting ingeslagen, in de muziek is de jazz fusion sinds 1969 letterlijk de "samensmeltende” richting opgegaan waarbij de choreografie geinspireerd werd, maar met een vernietigende werking op de vorm van het genre dat verwant is aan de dans maar er toch van verschilt. Ingewijden kunnen dit nog harmoniseren, anderen niet.

 

 

Hoe kan een patriot die amusement zoekt en zich wil cultiveren met de nationale en multinationale diversiteit wijs worden uit de nuttige en nadelige invloeden? Hoe kunnen we vermijden dat we klappen voor de eventuele vernietiging van onze eigen ethische, zedelijke normen en cultureel erfgoed door de uitvoering van dansvormen die in de misleidende hulsels van mijn gestolen gedeponeerde handelsmerken of infame mengsels ervan? Hierbij kan de training van Dr. Fogarassy ter ontwikkeling van de culturele en multicultuur, de stilistische en technische diversiteit van de dans en vergelijkbare bewegingsvormen helpen die trouwens ook thuis geoefend kan worden: zeven routines c.q. choreografieën van beginners- tot professioneel niveau die ook allemaal op een podium kunnen worden uitgevoerd en hiermee de overbrugging tussen training en voorstelling, oefenruimte en podium vereenvoudigen. Dit is tegelijkertijd een algemene en speciale cursus, op een bepaalde plaats, onder leiding van een veelzijdige stijlmeester-trainer, voor een billijk honorarium, zonder dat er voor alle bewegingsvormen een aparte dansleraar moet worden gebruikt en betaald: dit is Dr. Gustav Fogarassy.

 

Kunt u me niet persoonlijk uitnodigen, dan kunt u ook het trainingsmateriaal voor de muzikaal inspirerende ontwikkeling van de diversiteit op CD en DVD en cassette bestellen. Dit veelomvattende materiaal is ter amusement, lichamelijke opvoeding, aerobic en heeft een opvoedingselement voor kinderen en volwassenen. ***Hierop is een bijzondere dimensie van de vernieuwing van dr. Fogarassy gebaseerd, nl. de combinatie van "behavioral science" (gedragsleer) en de "psycho-somatic" creatieve bewegingsleer (met wederzijdse invloed van lichaam op de geest) die vanaf de onderbouw van het lager onderwijs tot en met universitair niveau gebruikt kan worden als preventie tegen het terrorisme. Wilt u dit of een ander deel van zijn vrije beroep uitvoeren en onderwijzen, dan hoeft u dit niet na te vervalsen, want hij zal u toestaan om zijn gedeponeerde handelsmerken te mogen gebruiken!

 

Totdat ik beter uw taal ken, kunnen we elkaar begrijpen in de universele taal van de beweging, maar ik vraag u om in het Engels te schrijven. E-mail: mijn naam en drgfpsai@yahoo.com. Onder "subject" schrijft u a.u.b. uw internationaal telefoonnummer te identificatie. Bij problemen of bij het onbeantwoord blijven, stuur twee dezelfde brieven naar: de ene naar Pf. 912, 1244 Boedapest, Hongarije; de andere naar P.O. box 708, Marshall, Minnesota 56258 USA.

 

Bedankt, *FUSION® CULTUURHOEDER Nieuwsbrief. Jaargang: 29. Nr.: 4. Datum: 30-10-2007 (het artikel is de herschreven, Nederlandse uitgave van de versie per internet/post van na 26-05-2000) © 2007 Dr. Gusztáv Fogarassy, redacteur/uitgever. Pf. 912 Bp, H-1244.

_____________________________________________________________________

**Bijvoorbeeld www.dancefusion.nl waarbij de speculanten en profiteurs van websites met beschermde merknamen erin niet alleen maar met hun diensten die indruisen tegen elke ethische, zedelijke en juridische norm ervoor gezorgd hebben dat de oorspronkelijke glans van het beschermde merk is verdwenen, maar hebben ook degenen die naar de bron van de glans zochten misleid, niet alleen hen, maar ook de Nederlandse autoriteit voor het vastleggen van de handelsmerken die bijna zonder te kijken de aanvraag voor een gedeponeerd handelsmerk van Dr. Fogarassy voor dancefusion heeft afgewezen die door België en Luxemburg wel geaccepteerd zijn. Maar op grond van de voorrangsbewijzen die door het agentschap van "PriceWaterhouseCoopers" zijn uitgezocht heeft EURid (beheerder van .eu-domeinen) heeft de EU domeinnamen www.dancefusion.eu en www.fusiondance.eu aan de gedeponeerde handelsmerken van Dr. Fogarassy toegewezen.