*FUSION®  [Cl. 16]  Buletinul informativ, GARDA CULTURALĂ                 

   

DR. GUSZTAV FOGARASSY (USA/HU) salută VIZITATORII site-urilor internaţionale DANCEFUSION® şi FUSION®, cu mărci atestate şi cu drepturi rezervate, de asemenea îi salută pe CITITORII buletinului său informativ*;  el este cel care a folosit pentru prima dată cuvântul FUSION pentru dans, şi astfel, începând din 1966, a deschis o nouă epocă a dansului.

Detalii se găsesc în acest extras în limba română, şi în paginile în limba engleză ale site-urilor româneşti: www.dancefusion.tm.ro  www.dancefusion.ro www.fusiondance.ro . Nu confundaţi aceste adrese cu contrafacerile de mărci de pe internet şi alte asemenea falsificări, mai degrabă ajutaţi să opriţi asemenea hoţii de identitate, care periclitează chiar şi cultura Dvs.

AICI, ÎN ACEASTĂ ŢARĂ, pe baza invitaţiilor acordate, titularul va ţine prezentări, clase de maestru, lucrări de atelier, cursuri, cursuri de perfecţionare şi de formare a profesorilor, ca parte a manifestărilor locale, naţionale şi internaţionale, în tematica:

DIVERSITATE CULTURALĂ ŞI COMPLEXITATE ARTISTICĂ PRIN FORMELE, VARIAŢIILE DE DANS ŞI FORMELE DE MIŞCARE ÎNRUDITE, CA MIJLOC DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA TERORISMULUI.**

 

Aceasta este esenţa teoretică şi practică a înnoirii, care crează o epocă în dans, şi care a fost dezvoltată începând din 1966 şi până în zilele noastre de către Dr. Fogarassy.

                                      

Mărcile de mai sus DANCEFUSION®, FUSION®, de asemenea Fusiondance® şi Fusiondancer® simbolizează trei specializări, care se pot conecta:

 

 

 

 

                                 

    “L’ART POUR L’ART”  (Artă pentru artă)         LUPTĂTORUL PENTRU STIL    şi MAESTRUL STILULUI                                                                                                                                                                     

Cum poate să se descurce printre influenţele dăunătoare şi folositoare individul, care încearcă să se distreze şi să se cultive cu ajutorul diversităţii naţionale şi internaţionale? Cum este posibil să evite formele de dans îmbrăcate până la dezorientare în veşmintele furate ale mărcilor mele, sau interpretate într-un amestec incalificabil al lor, să se ferească să contribuie eventual la aplaudarea nimicirii propriilor norme morale, etice şi a moştenirii culturale?

Numele său complet american-maghiar este Dr. Ujfalusi Fogarassy Gusztáv, PhD (cunoscut din 1958 şi cu numele de artist Varga şi Jenő). Este cadru didactic, care se ocupă de formarea profesorilor de dans şi aerobic, este profesor universitar în SUA şi are activitate de prelegeri ambulante. Prin inovaţia introdusă prin „fusion” nu trebuie să înţelegem încercări literale de „aliere”, de fuzionare, sau alte asemenea tentative de obscurizare, relaxare şi devastare a formelor, care pun în pericol atât moştenirile culturale naţionale, cât şi cele internaţionale. Dimpotrivă, în sensul simbolic, inspirator al mărcilor sale, reprezintă o aspiraţie spre executarea pură a elementelor de formă, iar în baza comparaţiei acestora în compoziţii speciale, este o aspiraţie spre predarea şi reprezentarea lor mai variată, mai rapidă şi mai uşoară. În cadrul şi în afara prelegerilor de rutină, prin coreografiile şi studiile de concert, estetice şi dinamice, se pot învăţa numeroase forme de dans şi forme de mişcare înrudite cu acesta: de exemplu tehnicile legendare de jazz, a pionierilor Afro-Americani şi a dansului contemporan, de asemenea forme de balet, dans de caracter, dans de sală(dans latin, modern, etc.), hip-hop/break, aerobic, creativ şi alte forme(vezi textele şi anunţurile în limba engleză ale paginilor web), toate acestea de la nivel începător şi amator până la gradul de profesor profesionist şi dansator. În dans, începând din 1966, Fogarassy fusion are caracter simbolic, în muzică, începând din 1969, jazz fusion a luat o direcţie pur şi simplu de „aliere”, cu efect inspirator, dar cu efect distrugător al formei pentru genul înrudit, dar diferit al dansului. Acest lucru poate fi încă armonizat de către iniţiaţi, dar nu şi de către alţii.

Până când voi ajunge să vă cunosc limba mai bine şi ne vom înţelege în limbajul universal al mişcării, vă rog să îmi scrieţi în limba engleză. E-mail: numele meu şi drgfpsai@yahoo.com. La rubrica „Subject”(Subiect) rog să notaţi numărul Dvs complet de telefon internaţional, pentru identificare. În caz de probleme, sau dacă nu primiţi răspuns de la mine, scrieţi două scrisori poştale: una pe adresa Pf 912 Budapest, Hungary, 1244, iar cealaltă pe adresa P.O. Box 708, Marshall, Minnesota 56268, USA.

 Cu mulţumiri: *Buletinul informativ FUSION® GARDA CULTURALĂ. An: 29. Numărul:4. Data: 07.10.30. (Varianta articolului transcris după 26 mai în limba română, difuzat pe internet şi prin poştă). 2007. Dr. Gusztav Fogarassy, Redactor/Editor. Pf 912 Bp H 1244; P.O. Box 708, Marshall, Minnesota 56258 USA

În acest sens poate să ajute treningul Dr-lui Fogarassy, care se poate exersa chiar şi acasă, în dans şi în alte forme de mişcare asemănătoare, şi care dezvoltă diversitatea culturală şi artistică, de asemenea multilateralitatea stilistică şi tehnică: şapte sesiuni de predare de rutină, de la nivel începător până la cel de nivel avansat profesionist , de asemenea coreografiile, care sunt fiecare interpretabile şi pe scenă, uşurând astfel aplanarea dintre condiţiile oferite de activitatea de trening şi cea de prezentare, de sala de exerciţii şi de scenă. Aceasta este o pregătire generală şi specială în acelaşi timp, într-un loc prestabilit, sub conducerea unui antrenor-maestru cu stil multilateral, cu plata unui onorariu rezonabil, fără a angaja şi a finansa un profesor-dansator separat pentru fiecare formă de mişcare: acesta este Dr.  Gusztáv Fogarassy.

 

În caz că nu puteţi să îl invitaţi , materialul său de trening, care inspiră din punct de vedere muzical şi dezvoltă multilateral, se poate comanda şi pe CD-uri audio şi video şi DVD-uri. Acest material divers are efect distractiv, de educaţie fizică-aerobic şi educativ, de la vârsta copilăriei şi până la vârsta adultă.

 

**Pe acest lucru se bazează una dintre dimensiunile extraordinare ale inovaţiei Dr-lui Fogarassy, combinaţia de mişcare creativă, denumită în limba engleză „behavioral science”(ştiinţă de comportare) şi „psycho-somatic”(de la suflet la corp şi invers), care poate fi folosită de la vârsta şcolară mică până la vârsta şcolară mare şi la facultate, pentru prevenirea oricărui fel de terorism. În cazul în care doriţi să prezentaţi sau chiar să predaţi acest lucru sau orice alt fapt reprezentativ, sus-menţionat, ca parte integrantă a antreprizei Dvs liber-profesioniste, nu trebuie să recurgeţi la falsificare, Dr. Fogarassy vă permite să folosiţi mărcile sale în mod legal.