DR. GUSZTAV FOGARASSY, ki je prvi uporabljal izraz FUSION v zvezi s plesom in tako odprl v letu 1966 novo plesno obdobje POZDRAVLJA OBISKOVALCE spletne strani tudi v Republiki Sloveniji zaščitene znamke DANCEFUSION® ter FUSION® v mednarodni povezavi ter bralce novic.

Podrobnosti v tem nacionalnem izvlečku, v načrtovanem .si ter na anglešski strani že uporabni globalni spletni strani www.dancefusion-slovania.com www.dancefusion-si.com Slednje ne mešajte niti do starta prve spletne strani s ponaredki internetnih ponarejevalcev zaščitenih znamk ter drugimi ponaredki, raje pomagajte pri zaustavitvi  kradljivcev takih zaščitenih znamk, ki s tem dejanjem ogrožajo tudi vašo kulturo.

 

TUKAJ, V TEJ DRŽAVI izvajamo na povabilo predstavitve, plesne mojstrske razrede, delo v delavnicah, kurze, nadaljevalne tečaje ter tečaje profesorjev kot del lokalnih, nacionalnih in mednarodnih prireditev v tematikah : KULTURNA RAZNOLIKOST IN UMETNIŠKA MNOGOSTRANSKOST SKOZI OBLIKE, VARIACIJE PLESA IN OBLIKE GIBANJA TUDI KOT SREDSTVO V BOJU  PROTI TERORIZMU.

To je teoretično in praktično bistvo inovacije v plesnem obdobju, ki ga je Dr. Fogarassy razvil od leta 1966 do danes. Zgoraj omejeni zaščitni znaki DANCEFUSION®, FUSION®, in Fusiondance®, Fusiondancer® simbolizirajo tri združljive stroke: "L'ART POUR L'ART" (Umetnost zaradi umetnosti) "BOREC ZA STIL" in " STILMOJSTER." .

 

 

Njegovo celo ameriško – madžarsko ime je Dr. Gusztav Ujfalusi Fogarassy, Ph.D. ( od leta 1958 je znan tudi pod umetniškima imenoma  Varga in Jenő ), je  plesni inštruktor, univerzitetni profesor in potujoči  predavatelj. Pod inovacijo fusion ne razumemo dobesedno legiranje” , stopitev ali slične poskuse, ki povzročajo kalnost, rahljanje in uničenje oblik in tudi ogrožanje nacionalne in mednarodne kulturne dediščine. Nasprotno, v simboličnem pomenu nas zaščitni znaki sugestivno spodbujajo k težnji po kristalno čistem izvajanju oblikovnih elementov, na podlagi primerjave v posebnih kompozijah omogočajo  lažje, hitrejše, pestrejše poučevanje in predvajanje. S pomočjo njegove estetično-dinamične rutine poučevanja, s koreogafično-koncertnimi študijami  se lahko naučijo nešteti plesi is tem tudi sorodne oblike gibanja : naprimer tehnika pionirjev   legendarnega jazza, afro-ameriškega in sodobnega plesa ter karakter, balet, plesi plesnih dvoran ( latinski, moderni plesi itn..), hip-hop/brek, aerobic, kreativne in ostale oblike (glej besedilo angleških strani in male oglase ). Vse to velja za  začetnika amaterja do poklicnega profesorja, do profesionalnega plesalca. Fogarassy fusion je simboličen v plesu od leta 1966, od leta 1969 pa je jazz fusion v glazbi dobesedno  „legirana „ smer za inspiracijo koreografije, vendar uničujoča za plesu slične, vendar drugačne umetniške zvrsti, tisti, ki so poučeni, so sposobni to harmonizirali, drugi pa ne.

 

Kako se lahko orientira med  koristnimi in škodljivimi vplivi patriot, ki se poskuša zabavati in izobraževati ob nacionalni in mednarodni mnogovrstnosti ? Kako se lahko izognejo plesnim oblikam, varljivo skritih v lupine ukradenih zaščitnih znakov, nesramno predvajanje mešanice teh, morda ploskanju uničevanja lastne etike, moralnih norm ter uničevanju kulturne dediščine ? V tem lahko pomaga Dr. Fogarassy s treningom , ki razvija v plesu in drugih podobnih oblikah  gibanja kulturno in umetnostno mnogovrstnost in ki se lahko vadi tudi doma: koreografija rutinskih učiteljev za začetnike in vse do profesionalcev, vsaka koreografija se lahko predvaja tudi na odru in s tem se premostijo razlike v razmerah med treningom in predstavo, dvorano za vaje in odrom. To je istočasno splošno in specialno izobraževanje, na enem določenem mestu pod vodstvom enega mnogostranskega stilmojstra ob plačanju enega sprejemljivega honorarja , brez  angažiranja in financiranja  učitelja za vsako obliko gibanja  posebej : to je Dr. Gusztav Fogarassy .

 

V primeru, da nas  ne morete povabiti, lahko naročite audio in video CD, DVD in kaseto s  trening gradivom za razvijanje mnogovrstnosti gibanja , z  glazbenim navdihom. Gradivo s pestro lestvico  vpliva zabavno, vzgojno in aerobic - fizkulturno tako na otroke kot odrasle. Na to je gradil Dr. Fogarassy izredno dimenzijo svoje inovacije, v angleškem jeziku behavioral science" (znanost obnašanja) in "psycho-somatic" (vpliv duha na telo in obratno)- kombinacijo znanosti kreativnega gibanja, ki se lahko uporablja od nižjih razredov do višjih razredov osnovne šole, do univerzitetne ravni za preprečevanjev vseh vrst terorizma. Če želite predvajati ali poučevati to ali katero koli zgoraj navedenih oblik intelektualne svobodne umetnosti ni treba uporabo zaščitnega znaka posnemati, zakonsko dovoliti !

 

Dokler bom spoznal vaš jezik in se bomo sporazumeli v enotnem jeziku gibanja, do takrat se bomo sporazumeli pisno v angleškem jeziku. E-mail : moje ime in  drgfpsai@yahoo.com. V rubriko „Subject” (predmet ) prosim vpišite vašo celotno mednarodno telefonsko številko zaradi identikikacije. V primeru problema oziroma če ne dobite moj odgovor, prosim napišite dve pismi z enako vsebino in pošljite eno na naslov mojega poštnega predala Pf 912 Budapest, Hungary 1244; drugo pa na naslov poštnega predala P.O. Box 708, Marshall, Minnesota 56258 USA .

 

Hvala : glasilo *FUSION® VARUH KULTURE Letnik: 29. Številka : 4. datum: 10.30.07. (Slovenska inačica po 26.05. prepisanega članka, ki se širi po pošti in internetu) © 2007 Dr. Gusztav Fogarassy, Urednik/Založnik. Pf 912 Bp H 1244.